ČR: Zadĺžený česko-slovenský pár zbil a olúpil starenku o státisíce

20.12.2012 Celý región

Praha 20. decembra (TASR) - Až desať rokov za mrežami hrozí 25-ročnému Slovákovi a jeho o 13 rokov staršej českej partnerke, stíhanej na slobode, za októbrové lúpežné prepadnutie 90-ročnej starenky, pri ktorom ju páchatelia nielen okradli a zbili, ale jej ešte navyše zlomili ruku. O prípade informuje dnes podrobne internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na samotnú poškodenú.

Nezamestnaný pár, ktorý vychováva šesť detí a čaká siedme a ktorý mal dlhy na nájomnom a málo jedla, sa k lúpeži dostal náhodnou zhodou okolností.

Muž si totiž na pošte vypočul rozhovor starenky s poštovou úradníčkou, na konci ktorého bol aj termín, v ktorom si príde na poštu pre 200.000 Kč, určených na darovanie pre vnučku. Slovák, toho času bez povolenia na pobyt v ČR, odišiel domov, všetko porozprával partnerke a spoločne pripravili plán, ako "deravý rodinný rozpočet nasmerovať k lepším časom". Partnerka potom v inkriminovaný deň dôchodkyňu sledovala a vo vchode do domu, kde žije, na ňu zaútočila. Zrazila ju na zem, okradla a utiekla, popísala sled udalostí hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová.
 

Vyberte región